Vi – Tango Fortuna –  finns för att vi vill dansa. Helst på hemmaplan men vi även gör utflykter med jämna mellanrum till Malmö och Halmstad, då vi försöker samköra för att göra det hela till en trevlig upplevelse.

Under 2018-2019 hade vi i samarbete med Tangorama och Dunkers kulturhus milongor varanda söndag, några workshops för olika nivåer. Under 2019 hade vi praktika varje vecka på onsdagar i café Favela på Gåsebäck i Helsingborg.  Sedan 2020 har vi en egen stor lokal på Project Pocket som huserar alla våra experiment i tid och otid 🙂

Ibland kommer vi på mera spontana tankar och idéer.  Oftast är det svårt att veta hur utfallet blir. Då kör vi bara och testar! Sådana hade vi t.ex. tangoluncher på golfklubben, guerilla milonga på udda ställen på stan, tango vid vatten i Helsingborgs hamn. Välkomna med dina idéer och förslag!

Vi samarbetar jättegärna med andra föreningar och grupper, vare sig tangorelaterade eller ej. Det är viktigt, tycker vi, att så många som möjligt skulle komma in och ta del av i den underbara danstillvaro, och i detta behöver vi samverka både brett och djupt. Vi hade hittills gemensamma events med Tangorama (Helsingborg), SKRUV (Malmö), STPLN (Mlamö), Ask Art (Röstånga), med egna spellistor och DJs.

Vi tycker mycket om det internationella gemenskapen som tango omfamnar, och det stödjer vi och försöker att utveckla vidare. Vi har hittills bjudit DJ från Polen, lärare från Turkiet och Portugal, samt musiker från Belarus, och vi tänker fortsätta. Det blir aldrig ett kommersiellt projekt men för vänner och nyfikna på experiment, är våra dörrar och hjärtan alltid öppna.

Mest av allt varnar vi om en härlig stämning, trevligt sällskap och utbyte. Vad än vi gör, är nyfikna och nybörjare välkomna! Tango är så mycket mer än dans: det är goda råd, nya tankar, långa och korta samtal, värme och umgänge, oväntade vänskap och en hel kultur av musikupplevelser.

För några frågor, förslag eller tankar, hör av er till Tania på 0761-665626 (går bra med sms) eller tangofortuna@gmail.com.

Ha en fin dag!

SAMSUNG CSC
tango vid vatten, Dunkers kulturhus